TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0108 Pályázati fejlemény

2015.03.02 12:53

15 | 03 | 02

Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola

                                     

A HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEk ESÉLYEGYENLŐSÉGÉNEK FEJLESZTÉSE A  BERECZKY ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

 

A Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.3.8.B-12 Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása című konstrukcióba. Az intézmény 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonporfit Kft. által kiírt pályázat keretében, melynek köszönhetően kiemelt figyelmet fordíthat a gyengébb képességű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására.

 

                                                                                              

A megvalósítás 3. félévében beszerzésre került több tanterem berendezésére alkalmas iskolabútor: 36 db TREND kétszemélyes asztal homloklappal és polccal, 72 db Eleganceoválcsővázas konzolos szék.

A célcsoport számára fejlesztő játékokat és foglalkoztató füzeteket vásároltunk: Gazdálkodj okosan! társasjáték, fejlesztő füzetek (olvasás, írás, matematika), számkártya

 

2014. november 3-án 17 fő pedagógus vett részt a mátraderecskei Tudáslétra program adaptációjában. Az egy napos program során a résztvevők óralátogatáson vehettek részt és megismerkedhettek a program moduljaival: mozgószámok modul, pályaorientációs modul, egészségprojekt modul, tanulásmódszertan modul,

2014. november 17-21. közötti időszakban az iskolában megrendezésre került az egészséghét. Az egy hetes program keretében a tanulók előadásokon, szűrővizsgálaton vettek részt, különböző sportfoglalkozások, gyógytorna került megrendezésre, megismerkedhettek a méhészek munkájával, továbbá a teljes hét folyamán egészséges ételeket készítettek és fogyasztottak el közösen.

 

2014. december 8-án 38 fő felsős hátrányos helyzetű diák mozi látogatáson vett részt, ahol A Madagaszkár pingvinjei című animációs filmet tekinthették meg.

 

A továbbtanulást támogató középiskolai matematika és magyar előkészítők heti egy alkalommal két órában, valamint a pedagógusok mentorálási tevékenysége folyamatosan zajlik.

 

A folyamat tanácsadó 2014. októberétől megbízási jogviszony keretében látja el feladatát, mely az érintett időszakban az adaptációs folyamat előkészítésének, hospitáció szervezésének segítése, továbbá a résztvevő pedagógusok szakmai felkészítése az adaptálandó program elemeiről. A ,,Tudáslétra" programelemek átvételének segítése szakértői tanácsokkal. A hospitáció tapasztalatai alapján a gyakorlati megvalósítás előkészítése.

A továbbtanulást támogató középiskolai matematika és magyar előkészítőket heti egy alkalommal két órában, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók egyéni fejlesztését a pedagógusok a 2014-es tanévben is folyamatosan végzik.